023 - 205 2487

Hulp bij hooggevoeligheid

Hooggevoelig voor prikkels

Geluid, licht, geuren, aanraking: al deze prikkels komen bij jou veel heftiger binnen dan bij anderen. Een receptie met veel pratende en lachende mensen is voor jou geen feest. Fel zonlicht, een drukke snelweg, flitsende tv-beelden: jij gaat het allemaal liever uit de weg. Door de vele prikkels uit onze moderne maatschappij raak je snel oververmoeid, geïrriteerd en gestresst. Herken jij dit en ervaar je deze hooggevoeligheid als last? Zoek dan hulp. Als ervaren psycholoog leer ik je graag hoe je beter met deze eigenschap kunt omgaan.

Hoogsensitief Persoon (HSP)

Wie extra gevoelig is voor prikkels en indrukken noemen we hooggevoelig. 1 op de 15 mensen is zo te typeren. Ben jij een hoogsensitief persoon (HSP), dan zijn je zintuigen zo fijngevoelig dat je de vele prikkels die dagelijks op je afkomen niet aankunt. Ze brengen je uit je evenwicht en je raakt ervan gestrest. Je hersens vinden het moeilijk om prikkels en indrukken te verwerken; je hebt meer tijd nodig dan anderen om bij te komen en weer op te laden.

Van last naar kwaliteit

In mijn praktijk voor psychologie in Haarlem begeleid ik regelmatig hoogsensitieve personen. Ik vertel ze hoe ze kunnen omgaan met prikkels en hoe ze hun grenzen kunnen bewaken. Ook jou wil ik graag helpen, zodat je jouw hooggevoeligheid minder als last en meer als kwaliteit gaat ervaren. Want HSP zijn heeft ook voordelen. Je kunt je bijvoorbeeld vaak beter inleven in anderen, intenser genieten van smaken of je hebt sneller inzicht in een situatie. Tijdens mijn begeleiding zal ik gebruik maken van verschillende methoden en technieken, bijvoorbeeld energiewerk of mindfulness. Samen kijken we welke het beste bij jou passen. Ben jij een HSP en wil je ook beter leren omgaan met hooggevoeligheid? Neem dan contact met mij op.
Psychologe Venrooij Haarlem
Ineke Venrooij
  • Direct geholpen
  • Ook buiten kantoortijden
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Also for therapy in English
Vraag of interesse?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op. Ik hoor graag van je!

contact